Hvor ofte bør du udskifte dit barns sutter?

Vi anbefaler at du udskifter dit barns sutter hver 4.-6. uge, af både sikkerhedsmæssige og hygiejniske årsager. Dette gælder uanset om dit barn bruger sutter med silikone- eller naturgummi latex nipples.

Det er vigtigt at du løbende holder øje med om suttens nipple ændrer sig fx i størrelsen eller formen, samt om det er huller eller rifter i materialet. Hvis du bemærker nogle former for ændring, er det vigtigt at du skifter sutten. Vi anbefaler altid at du inspicerer sutten omhyggeligt inden brug ved fx at trække suttens nipple i alle retninger. Udskift sutten ved det mindste tegn på beskadigelse eller svaghed.

Naturgummi latex-sutter

Naturgummi latex er et naturligt materiale, som påvirkes af eksterne faktorer som sollys, høje temperaturer og fugt. Disse faktorer kan fremskynde aldringsprocessen af ​​materialet, og vises ses ved ændring i form, størrelse, hårdhed, misfarvning og klæbrighed.

Latex-sutter bør udskiftes hvis du oplever følgende:

  • Ændringer i overfladen
  • Ændringer i størrelse
  • Ændring i form
  • Brud på materialet
  • Materialet bliver hårdt eller klistret

Læs mere om forskellen mellem silikone og naturgummi latex og materialernes respektive fordele >>

Forstørret naturgummi latex-nipple

Som nævnt ovenfor er naturgummi latex er naturligt materiale, og det påvirkes derved af ydre faktorer. Materialets elasticitet gør det bl.a. muligt for suttens nipple at ændre form og størrelse på grund af barnets stærke vakuum. En forstørret latex-nipple angiver, at sutten har været i brug for længe, og den skal udskiftes med det samme.

Læs mere om hvorfor nippler lavet af naturgummi latex udvider sig >>




Gør din hverdag en smule lettere!

Få leveret BIBS-sutter til døren hver 6. uge via BIBS abonnementsordning.

Læs mere om BIBS abonnomenter her >>